algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

El Consell desestima un recurs de Rosselló Bordoy contra una excavació

El CIM hi donà permís sense que el director del Museu de Mallorca fos consultat

62650

Els arqueòlegs amb Jaume Giscafrè, regidor d'Artà, que subvencionà els treballs.

El ple del Consell de Mallorca desestimà ahir el recurs d'alçada interposat per Guillem Rosselló Bordoy, com a director del Museu de Mallorca, contra l'acord pel qual s'autoritzava una intervenció arqueològica al poblat talaiòtic de ses Païsses d'Artà. El permís es concedí als arqueòlegs Javier Aramburu Zabala i Jordi Hernández amb el vistiplau de la Comissió Insular de Patrimoni del passat 27 de maig.

En la presentació del recurs, Rosselló Bordoy exposava que des de la creació del Museu de Mallorca, el 1961, el conjunt prehistòric de ses Païsses hi ha estat vinculat pel que fa als treballs que s'hi han duit a terme. Així, l'investigador considera que la concessió del Consell vulnera els drets científics adquirits pel Museu de Mallorca alhora que suspèn la vinculació amb l'entitat d'aquest jaciment propietat de l'Estat. De la mateixa manera, també afirma que el permís planteja una dualitat quant a la interpretació de la persona que realment havia de dirigir aquestes intervencions.

En contra d'aquests criteris, el Consell afirma que «amb el permís atorgat no se suspèn ni manté cap tipus de vinculació del jaciment». Així mateix exposa que «no s'entén gaire bé a quin tipus de vinculació es refereix el recurrent». Pel que fa referència als «drets científics adquirits» que afirma Guillem Rosselló Bordoy, també s'entén que no són vulnerats, ja que aquest concepte sols es pot referir a publicacions concretes i no com un dret perquè consideri com de la seva propietat el jaciment.

S'ha d'esmentar que les excavacions d'Aramburu Zabala i Jordi Hernández tenien el vistiplau del Ministeri d'Educació i Cultura, propietari dels terrenys. Ahir dematí, Guillem Rosselló Bordoy no volgué pronunciar-se respecte de la decisió presa pel ple del Consell per la qual desestimava el recurs interposat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris