algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Jopela emprèn avui la seva gran aventura

L'aventurer mallorquí intentarà fer el cim Vinson, a l'Antàrtida

Jopela, nom amb què tothom, o gairebé tothom, coneix José María Àlvarez Rodríguez de la Flor, ja té tots els ormeigs preparats per anar a la conquesta del Vinson, el cim de l'Antàrtida, a 4'897 metres d'alçada. Aquesta és una aventura prou important i és una de les curolles que un home que du la muntanya ben dins ha tingut de sempre.

S'ha de recordar que Jopela va intentar aquest expedició fa poc menys d'un any. La impossibilitat de sortir de Punta Arena (a Xile) per volar de cap al campament base de l'Antàrtida, Patriot Hills va fer que ell i tota la resta de membres de les altres expedicions que també estaven en la mateixa situació es fessin una promesa: dia 10 de novembre ser a Punta Arena per tal d'emprendre una aventura que no els podia girar l'esquena una segona vegada. Jopela i els seus companys seran els primers aventurers de la present temporada (al pol sud ara és primavera).

Si tot va en rodes, dia 11 de novembre, aquest dijous, José María partirà de Punta Arena al campament base de Patriot Hills en un vol que té una durada de vuit hores i en un avió especialment preparat per volar al continent gelat. Ja serà després del període d'aclimatació, devers dia 15, quan sortirà en avioneta cap al campament base del Vinson. Després de tres dies d'aclimatació (cal recordar que les temperatures d'aquesta temporada 'suau' poden arribar a ser de quaranta graus sota zero amb fort vents) l'aventurer mallorquí començarà l'ascensió lluitant contra els elements.

La intenció és remuntar tres camps. El dia de l'ascensió el té fixat clarament Jopela en la seva ment: dia 22 de novembre. Si tot va bé, el camí de tornada s'abreugerà i la tornada a casa serà devers dia 30 de novembre. De tota manera, l'expedicionari té els peus a terra i pensa que aquesta cronologia que s'ha marcat serà molt difícil de seguir perquè sempre hi ha quelcom "aigua, vent, neu" que endarrereix l'aventura.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris