algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
22°

El millor muntanyisme es fa estudiant

El Grup Excursionista de Mallorca impartirà cursos de cartografia i orientació

61916

Els excursionistes evitaran accidents si saben llegir un mapa, fer servir la brúixola silva i observar el medi.

Per a l'excursionisme, perquè és una filosofia de vida amb què gaudir de l'encant de la muntanya, perquè permet acostar-se millor a l'entorn natural, cal adquirir un bons nivells tècnics i culturals. És precisament aquest l'objectiu que persegueix el GEM (Grup Excursionista de Mallorca) amb els cursets i jornades d'estudi que cada any organitza per a les persones vinculades a l'excursionisme, escalada, alpinisme o espeologia, entre d'altres activitats.

I és que l'excursionisme és molt més que organitzar una sortida amb tenda d'acampar i sac de dormir. «I més si es fa de manera imprudent o amb manca de coneixement», segons explicà el coordiandor del departament de Cultura del GEM, Ferran Tolosa, qui assegura que la millor manera de prevenir els riscs i evitar accidents és mitjançant xerrades amb diversos expecialistes que «assessoren alhora que enriqueixen la vessant els excursionistes. Botànics, historiadors, geòlegs i altres experts aporten aquest ingredient cultural que completa la preparació dels excursionistes», comentà Tolosa.

La cartografia és la missió de Xisco Colom, monitor d'EBAM (Escola Balear d'Alta Muntanya), qui els dies 24 i 25 de novembre impartirà un curset de Cartografia i Orientació, atesa la gran demanda de places per aquells excursionistes que no varen poder inscriure's en la primera convocatòria el mes d'octubre. El contingut del curs cobreix a grans trets els aspectes que cal tenir en compte a la muntanya i per evitar extraviar-se. Colom així intenta donar nocions bàsiques sobre com moure's per la muntantya tot emprant diferents tipus de mapes, brúixoles i altres estris complementaris.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris