algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Els apunts de natura del conseller agrícola

La torre de ses Puntes mostra 'Les terres de Baliar', amb texts de Joan Mayol i dibuixos de Juan Varela

96258

Un dels dibuixos de Joan Mayol exposats a la Torre de ses Puntes.

Les Terres de Baliar és el nom de l'exposició que ahir es va inaugurar a la torre de ses Puntes, a Manacor. Aquesta és una mostra un tant especial, ja que es basa en les il·lustracions i reproduccions del text del llibre del mateix nom, obra del conseller d'Agricultura, Joan Mayol, i del biòleg i dibuixant Joan Varela, editat per Sa Nostra. En l'acte varen ser presents els mateixos autors de l'obra, a més de Maria Antònia Vadell, vicepresidenta del CIM; Miquel Riera, batle de Manacor, i, per part de Sa Nostra, Fernando Marqués, sotsdirector general de l'Obra Social i Cultural, i Andreu Ramis, cap de gestió del mateix òrgan, entre d'altres.

L'obra en què es fonamenta l'exposició es refereix a la natura de les Illes amb un índex que en distribueix els continguts per temàtiques (el mar, les Illes, l'aigua, l'home i el demà) i amb el calendari que es refereix als mesos de l'any. Així, l'actual mes de novembre, els autors el dediquen principalment als tords, encara que abans es refereixen a la tardor, un mot culte que a la pagesia no existeix, on anomenen aquesta estació primavera d'hivern. Dels tords en diu Mayol que «la caça a coll, ben dosificada, pot ser un exemple de l'ús tradicional de la natura; practicada abusivament seria una espoliació que acabaria per destruir directament el recurs, les principals víctimes de la qual, a part dels tords, serien els mateixos caçadors».

Sa Nostra ha editat el llibre perquè el Projecte Natura de l'Obra Social i Cultural pretén fomentar actituds responsables encaminades a aconseguir el manteniment de l'equilibri entre l'home i la natura. De fet, els editors diuen que «aquest llibre té la virtut d'aportar una visió realista, però allunyada de postures alarmistes i apocalíptiques, del futur del nostre medi ambient». De fet, l'autor-escriptor, en la introducció del volum, comença dient que «són belles, les illes», i conclou que «les illes són belles, i els illencs en som responsables. Ni més, ni menys. I que no basta?».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris