algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
15°

El satèl·lit «Ikonos» retrata les ciutats

Imatges de satèl·lit d'una definició d'un metre, la major part mai no aconseguida fins ara per un satèl·lit comercial, l'Ikonos, sortiran a la venda a finals d'any, segons va anunciar divendres el president de l'empresa nord-americana Space Imaging, John Copple.

«Encara que hem d'afinar el sistema per millorar més la imatge, estam molt satisfets amb els resultats», va declarar John Copple, que es va felicitar per la «claredat i el detall d'aquestes primeres imatges d'Ikonos».

Les primeres imatges publicades divendres "algunes d'elles són visibles a Internet (a la pàgina www.spaceimaging.com)" mostren detalls de grans metròpolis, com ara Tòquio, Nova York, Pequín i Washington. En una de les fotos de la plaça de Tiananmen, es pot veure, per exemple, gent fent coa.

Les imatges seran venudes entre trenta i sis-cents dòlars (entre unes 4.500 i 90.000 pessetes) per milla quadrada (2'6 km2), amb un encàrrec mínim de 1.000 dòlars (unes 150.000 pessetes). El satèl·lit comercial d'observació de la Terra d'alta definició Ikonos («imatge» en grec) va ser llançat el 24 de setembre des de la base aèria de Vandenberg (Califòrnia), amb ajuda del coet Athena II.

Amb un pes de set-cents vint quilos, està equipat amb aparells capaços de fotografiar objectes d'un metre quadrat a partir d'una alçada de sis-cents vuitanta quilòmetres. Per saber a la velocitat en què es mou aquest petit cos estel·lar basta dir que fa la volta a la terra catorze vegades cada dia. Les imatges de la fotografia donen una idea de la precisió de l'Ikonos. A la dreta, es pot veure clarament el pas del Tíber per Roma, el monument de Victor Manuel o el fòrum romà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris