algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Breus

• LITERATURA

«Acrollam» de Jaume Mesquida i Sansó El Centre Cultural Cap al Tard ha publicat el llibre Acrollam, del poeta Jaume Mesquida i Sansó. Aquest volum pretén ser un cant a la terra, cant realitzat des d'un acte de construcció, des de la desolació del cor ferit del poeta per tants de desastres que Mallorca pateix. Així ho fa saber el poeta manacorí en la dedicatòria que fa a la seva filla Maria Magdalena: perquè sàpiga viure dins la llum d'Acrollam/ la nostra benvolguda terra,/ el nostre malmenat i sofert país,/ sense mai no ser tenebra en ell». El volum es presentarà dia 11 de novembre a les 20.30 hores, al cafè-bar Es Pinzell. Hi haurà actuació musical a càrrec del cantautor Josep Arnau Estrades. DdB.

Proa traduirà el Goncourt Edicions Proa prepara la traducció al català de la novel·la Je me'n vais, de l'escriptor francès Jean Echenoz, que ha estat guardonada aquest any amb el premi Goncourt, el més prestigiós de les lletres franceses. L'obra traduïda apareixerà la primavera que ve, una vegada que aquesta setmana s'ha tancat l'acord amb l'editorial francesa Les éditions de minuit. El llibre narra la història de Félix Ferrer, un marxant d'art que abandona el seu treball i família per anar-se'n al pol nord amb la finalitat de recuperar els objectes d'art submergits d'un vaixell que s'havia enfonsat. E.P.

Premis Médicis i Femina Els premis literaris Médicis 1999 foren atribuïts ahir a la novel·la de Christian Oster Mon grand appartement (El meu gran apartament) publicada per les edicions de Minuit, i, en la versió estrangera, al suec Bjorn Larsson per Le capitaine et ses rêves (El capità i els seus somnis), de l'editorial Grasset, segons va anunciar el jurat. El premi al millor assaig va ser per a Christine Jordis per Gens de la Tamise (Gent del Tàmesi) publicada per Le Seuil. D'altra banda, els premis literaris Fémina 99 guardonaren Maryline Desbiolles per la novel·la Anchise. AFP.

Aspirants a l'Herralde de Novel·la Dels 154 originals que es van presentar a la dissetena edició del Premi Herralde de Novel·la, organitzat per l'Editorial Anagrama i dotat amb dos milions de pessetes, un total de vuit han estat seleccionats com a finalistes. La decisió del jurat, format per Roberto Bolaño, Salvador Clotas, Juan Cueto, Esther Tusquets i Jorge Herralde es donarà a conèixer dilluns que ve, dia 8. Així, Defensa de l'inquilí, de Carlos Alfaro; Valium, de David Benedicte; En aquella època, de Sergio Bizzio; El sentit de la vida, de Marcelo Damiani; Després de París, firmat sota el pseudònim de Lorenzo Agulla; El forat, firmat amb el pseudònim de Blanca Vallejo; Mademoiselle Moutarde, de Patrick Roses; i Bariloche, de Manuel Othón (pseudònim) opten a aconseguir el XVII Premi Herralde de Novel·la. E.P.

• ART

El mercat de l'art se saneja Alguns gravats impressionistes i postimpressionistes subhastats a Nova York, entre ells un de Pablo Picasso que va superar els 700.000 dòlars (devers cent milions de pessetes) mostren un mercat sa i no especulatiu. Així es desprèn de les declaracions de Jonathan Rendell, responsable del departament de gravats de la firma Christie's que dimecres i dijous de la setmana passada va vendre una col·lecció d'obres del segle XIX i XX que tenia com a protagonista la sèrie de Suite Vollard de Picasso. El lot, un centenar d'aiguaforts, aiguatintes i gravats a punta seca batejats amb el nom de l'editor francès Ambroise Vollard, que havia encarregat el treball a l'artista, va ser realitzat entre 1930 i 1937. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris