cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

Troben una gírgola garrovera de més de quatre quilos de pes

La família Torres Aloy de Son Gotleu visqué el dia de Tots Sants un fet que, malgrat que a l'hora de ser relatat tingui els elements propis de les contarelles dels dies dels Sants Innocents, guarda estricte respecte a la realitat esdevinguda.

Aprofitant el temps de màniga curta amb què ens ha sorprès aquest començament de novembre, la referida família, acompanyada per cunyats, germans i descendents, s'endinsaren en l'exploració de les restes de la Mallorca prehistòrica.

Així, fent-se enfora de la capital balear, es traçaren com a objectiu de la ruta la visita al poblat talaiòtic d'Hospitalet Vell, ubicat en direcció a Cales de Mallorca, al terme de Manacor. Equipats amb avituallament divers per passar tot el dia, Magdalena Aloy, tingué necessitat fisiològica d'orinar. Fet davant el qual, com és clar en un poblat talaiòtic, s'encaminà cap a unes mates que hi havia poc més enllà de l'indret on havien situat el seu assentament.

Com a millor ubicació per fer la necessitat es va decidir per l'ombra d'un garrover vell, i quina no seria la seva sorpresa quan a la mateixa soca de l'arbre centenari sorgia una gírgola pròpia d'un món de gegants. Una gírgola garrovera de quatre quilograms i mig de pes, d'aquelles que com bé digué l'autora de la troballa, no se'n troben cada any, i per la qual molts de cercadors en donarien més que alguna cosa.

A l'hora d'arrabassar-la de la soca, amb el ganivet a la mà, es trigaren devers deu minuts i, de tan grossa que era, n'hi hagué una part que es va desfer.

Una vegada desproveïda de la soca, la gírgola gegant provocà els espants i l'admiració de tota la família. Encara més pel fet de la seva troballa de manera fortuïta.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris