nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
14°

Presenten en societat l'esquelet gairebé complet d'Australopithecus africanus

La troballa es va fer en una gruta del jaciment d'Sterkfontein, a Johannesburg

El professor Ronald Clarke, de la Universitat de Frankfurt, presentà ahir a Barcelona la descripció d'un esquelet gairebé complet d'Australopithecus africanus, que podria datar d'uns 3'3 milions d'anys.

Segons explicà Clarke en unes jornades sobre l'origen de l'home, «l'esquelet ha estat trobat en una gruta del famós jaciment de Sterkfontein (Johannesburg a Sud-àfrica), en un lloc aïllat de la cova, en què abunden ossos de carnívors». Es tractaria, afegí Clarke, d'una nova espècie d'Australopithecus, que seria «la més vella i més completa de l'home simi».

En la seva intervenció, Clarke anuncià que «probablement, aquest homínid va caure a la cova, doncs amb tota seguretat no arribà allà per un carnívor, que normalment esquarteren les seves preses». Tot i que Clarke reconeix que «aquesta troballa fou fortuïta, poc freqüent i les possibilitats de trobar en la cova un altre exemplar són remotes», opina que si realment va caure a la gruta un home simi no és desencertat pensar que hi podria haver caigut un altre».

En termes semblants s'expressà l'antropòleg sud-africà Phillip Tobias, per qui aquesta troballa és un indici que hi pot haver nous descobriments en les parts més profundes de la cova, encara sense excavar». El repte per als investigadors del segle XXI, segons explicà Tobias, serà «trobar els homínids que ens esperen davall de la gruta, amb datacions de fa quatre milions d'anys».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris