cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

El Primer Simposi Musicològic Chopin posa les bases per a futures edicions

El museu de Valldemossa ha acollit durant quatre dies les jornades d'estudi

Ahir es va clausurar el Primer Simposi Musicològic Internacional Frédéric Chopin i George Sand que s'ha celebrat a la cel·la museu de Valldemossa.

Rosa Capllonch, presidenta del Festival Chopin, assegurava que el balanç d'aquest primer encontre és molt positiu i que les bases estan posades per tal de donar continuïtat a aquesta iniciativa, que s'ha engegat amb motiu de la commemoració del 150 aniversari de la mort del músic polonès.

El grup que s'ha trobat a Mallorca, format per experts en el compositor, va 'començar' d'alguna manera aquest simposi a París, on varen assistir als actes de commemoració de la mort i on Capllonch va rebre una carta personal del president polonès en què li agraïa la tasca que dur a terme el Museu de Valldemossa.

Durant aquests quatre dies s'ha parlat molt del significat de Mallorca per Chopin i per les seves composicions. Entre les teories que s'han exposat cal fer esment de la que assegura que la seva estada a l'Illa, la naturalesa i el bon estat emocional (per primera vegada Chopin vivia un amor vertader al costat de George Sand) va marcar una fita important per a la seva producció posterior. «Hi ha algun expert que també ha dit que Chopin duia dins tota la música polonesa i que, en arribar aquí, hi va haver un esclat, una explosió de creació», explicava ahir Capllonch.

Les activitats que han duit a terme aquests estudiosos de la figura de Chopin (n'hi havia d'anglesos, polonesos, francesos, italians i, fins i tot, una experta de Xile) s'han centrat a seguir les passes de Chopin a l'Illa (des de Son Vent fins a la Seu) però també s'han interessat per la música de factura mallorquina en un concert que va oferir el pianista Joan Moll.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris