algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

El contagi de la sida de mares a fills ha disminuït un 80% en tres anys

L'any passat es detectaren 48 casos enfront dels 79 de l'any 1995

El Ministeri de Sanitat manifestà ahir que en els darrers tres anys el nombre de contagis de la sida de mares embarassades als seus fills ha disminuït un 80 per cent.

Així i tot, alerta que no s'ha de baixar la guàrdia perquè el risc de transmissió en aquest cas oscil·la entre el 15 i el 25 per cent en els països desenvolupats.

A Espanya, el nombre de contagis ha variat des dels 79 casos el 1995 als 48 el 1998. El primer contagi d'aquest tipus es va diagnosticar a Espanya el 1984 i fou creixent fins a l'any 1993, any en què es va registrar el major nombre de casos. Des de 1995, coincidint amb l'aplicació de la zidovudina (AZT) a les mares durant l'embaràs i el part i després del naixement, aquesta taxa ha disminuït progressivament en tots els països europeus i també a Espanya.

Segons Sanitat, aquesta evolució obeeix a l'accessibilitat de les dones embarassades i infectades als tractaments amb AZT des de 1994 i a les noves teràpies amb inhibidors de proteasa comercialitzats a Espanya i a la resta d'Europa des del darrer trimestre de 1996.

D'altra banda, s'ha insistit amb el consell a totes les dones embarassades perquè es facin la prova del VIH per rebre els beneficis del tractament amb AZT i evitar la seva transmissió al nadó. També s'ha desenvolupat una labor de prevenció intensa cap a les dones que mantenen conductes de risc o són parella sexual d'una persona infectada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris