muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Breus

• LITERATURA

Traducció El catedràtric de Filologia Clàssica Luis Gil Fernández va guanyar ahir el Premi Nacional de Traducció pel conjunt de la seva tasca com a traductor, mentre que la versió del grec clàssic al castellà que Lucía Rodríguez Noriega va fer d'El banquete de los eruditos, d'Ateneu, va merèixer el guardó a la millor traducció. El jurat que va concedir ambdós premis, dotats amb dos milions i mig de pessetes, va estar format, entre d'altres, per Fernando de Lanzas, Emilio Lorenzo, Andrés Torres Keiruga, José Ramón García Garmendia i Francesc Parcerisas. EFE.

Legió Còndor Les empreses Soler i Llach i Afinsa Auctions trauran a subhasta avui a Barcelona un conjunt de 25 cartes en alemany d'un membre de la Legió Còndor durant la Guerra Civil espanyola. La correspondència està datada entre el 21 de juliol de 1938 i el 16 de maig de 1939, mes en el qual la Legió Còndor va tornar a Alemanya. De tota la correspondència es conserven els sobres i també els texts, sis dels quals estan censurats amb una marca en alemany i espanyol. E.P.

• GUARDÓ

Alfons X el Savi El ministre d'Educació i Cultura, Mariano Rajoy, imposà ahir la Gran Creu d'Alfons X el Savi a Francisco Pérez González, vicepresident del Grup i de la Fundació Santillana, «per la seva trajectòria editorial i per la difusió i promoció de la cultura, la llengua i la literatura espanyola». En l'acte d'entrega, Rajoy va assenyalar que l'Orde d'Alfons X el Savi du amb honor «el nom d'aquell rei que amb la seva activitat política i cultural va transcendir les fronteres del seu regne i va apropar allò que començava a forjar-se com Espanya a allò que començava a definir-se com Europa».EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris