algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

Breus

•ARQUEOLOGIA

Recuperen retaule en es Migjorn Gran El temple parroquial de Sant Cristòfol, en el municipi des Migjorn Gran (Menorca), ha recuperat un retaule construït l'any 1800, que va ser mutilat i parcialment destruït durant la Guerra Civil. El retaule, que ha estat restaurat pel jove Josep Bagur Pons, representa la imatge de la Mare de Déu del Carme envoltada pels quadres de Sant Francesc, Santa Magdalena i Santa Margalida. El rector Pere Comelles va inaugurar i presentar la recuperació d'aquesta obra que s'ubica en una de les capelles laterals del temple. Els treballs de restauració s'han perllongat durant dos anys i han estat pagats per la Parròquia. EFE.

•LITERATURA

Jean Echenoz guanya el Goncourt El premi Goncourt 1999, que s'hauria d'haver anunciat dilluns passat, va ser atorgat ahir a Jean Echenoz per Je m'en vais (Editorial Minuit), segons va anunciar el jurat a París. Aquest llibre va obtenir set vots en la primera torna, contra tres per a Christophe Bataille per Vivre l'enfer, publicat per Grasset. «El calendari dels premis literaris es va veure modificat fa alguns anys, la qual cosa era contrària al costum i al sentit comú. Alguns novel·listes citats en les nostres llistes tenien dret a esperar la recompensa més prestigiosa», va indicar un comunicat de l'Acadèmia Goncourt. De fet, Echenoz es va mostrar molt content.AFP.

Debat de poetes mallorquins Un grup de poetes mallorquins participaren ahir en una taula redona del cicle Canvi de mil·lenni: la literatura catalana a debat, organitzat per «Sa Nostra». En aquest esdeveniment hi actuaren, sota la moderació de l'escriptor i coordinador Antoni Serra, Bartomeu Fiol, autor de títols com Canalla contra establishment; Jaume Pomar, compromès durant l'època franquista i autor de Tota la ira dels justos, Miquel López Crespí, guanyador del premi Miquel Àngel Riera de Narrativa 1998 amb l'obra L'Amagatall; Lluís Maicas, poeta i artista plàstic, que fou membre fundador del col·lectiu Taller Llunàtic i autor de poemaris com Viatge al cor o Auditoria i Antoni Xumet, que guanyà el premi Miquel Àngel Riera de Poesia 1997 amb l'obra Una varietat del mim. DdB.

 

Subhasten un exemplar de «Jo acús» Un exemplar del cèlebre al·legat J'accuse (Jo acús) de l'escriptor francès del segle IXX Emile Zola, serà subhastat a finals de mes a Londres. La carta oberta de Zola, en la qual denunciava l'antisemitisme de les autoritats franceses de l'època, serà posat a la venda per la casa Christie's. L'empresa estima que vendrà per uns 6.600 dòlars (devers un milió de pessetes) l'exemplar del manuscrit pel qual Zola va ser condemnat pel govern a un any de presó. Escrita el 1898, la missiva denuncia l'empresonament del capità de religió jueva Alfred Dreyfus, que el 1894 va ser injustament acusat d'espiar per a Alemanya.REUTERS.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris