cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Caçadors d'Ibèria podrien estar entre els primers pobladors d'Amèrica

Alguns caçadors originaris de la Península Ibèrica del període paleolític superior que d'alguna manera arribaren a Amèrica fa uns 18.000 o 20.000 anys, podrien estar entre els primers pobladors d'Amèrica del Nord, segons la hipòtesi de l'antropòleg Dennis Stanford.

Segons l'investigador, «les descobertes arqueològiques més recents, tant a Amèrica del Nord com a Amèrica del Sud, han posat en dubte la comprensió del poblament de les Amèriques».

Standford ha enfocat una hipòtesi diferent a l'idea que els primers americans creuaren sobre la franja de terra que en qualquna ocasió connectà Sibèria amb Alaska, i que després emigraren cap al sud. «La meva hipòtesi és que hi pot haver hagut múltiples migracions des d'àrees geogràfiques del vell Món, i que el procés no fou en una sola direcció», manté l'antropòleg.

En la presentació de la seva hipòtesi, Stanford analitzà les línies de dades convergents que sorgeixen de l'estudi d'esquelets humans, la investigació de l'àcid desoxirribonucleic i l'excavació dels llocs anteriors a la cultura Clovis. Del resultat considerà la hipòtesi de models del poblament de les Amèriques.

Una primera idea suggereix que és probable que alguns dels primers americans vingueren del sud-est d'Àsia, aprofitant els rics recursos dels llits continentals ara submergits, i després es propagaren entorn a la conca del Pacífic fins a la costa oest d'Amèrica del Nord.

Mentre que la segona de les hipòtesis suggereix la possibilitat que caçadors del període paleolític superior (de 40.000 a 20.000 anys enrere) de la Península Ibèrica puguin haver figurat entre les tribus dels primers pobladors del continent americà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris