cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

Felanitx, primera passa de Fent memòria

El municipi comença dissabte aquesta iniciativa de l'Arxiu de la Imatge i el So

Fotografies, pel·lícules de qualsevol format, vídeos i altres materials sonors i cartells de propietat particular passaran a mans dels investigadors per ser restaurats i conservats com a patrimoni audiovisual de Mallorca. Aquest és, si més no, l'objectiu principal de la campanya engegada pel Consell de Mallorca que, sota el títol Fent Memòria, pretén localitzar, salvar i aplegar el fons audiovisual dels muncipis de l'Illa perquè pugui ser consultat o emprat com a font documental.

La responsable de Joventut del CIM, Nanda Ramón, presentà la iniciativa acompanyada del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Felantix, Jaume Binimelis, que serà el primer dels pobles de la Part Forana que formarà part d'aquesta recerca de material audiovisual amb què «esperam rescatar imatges i sons de la nostra història recent, des d'escenes familiars a actes col·lectius, festes o esdeveniments rellevants i posar-lo a l'abast de tothom», comentà Binimelis.

Felanitx encetarà així la campanya el cap de setmana vinent amb un acte dissabte, dia sis de novembre. La diada, tal com va explicar el seu batle, s'inaugurarà a les onze del matí amb la realització d'un curs de formació per a futurs professionals d'edició o replayers, que comptarà amb les aportacions teòriques de dos experts provinents de Catalunya: Antón Jiménez, conservador de la Filmoteca de la Generalitat, i Encarnació Soler, presidenta de l'Associació Cinema Rescat de Catalunya.

Així mateix, durant la jornada s'inclouen altres activitats com xerrades diverses, una conferència sobre la necessitat de conservar el patrimoni audiovisual i la projecció a les 20.00 hores del curtmetratge titulat Palabras del Exmo. Sr. Presidente del Consejo, Dr. Negrin. «Es tracta d'un tràiler patriòtic del 1938 referit al felanitxer Antoni Coll, un personatge llegendari que protagonitzà la defensa a Madrid durant la Guerra Civil», afegí Binimelis.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris