cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

Don Mendo es revenja a l'Auditòrium palmesà

Sota la direcció del Tricicle, es presenta una paròdia actual de l'obra clàssica de Muñoz Seca

91712

Jordi Brunet i Paco Mir, amb Bea Guevara, presentaren l'obra.

T. M.

Sota la direcció del Tricicle s'estrena avui a l'Auditòrium de Palma La venganza de don Mendo, del dramaturg Pedro Muñoz Seca. Per a l'ocasió s'ha volgut fer «una paròdia actual de l'obra clàssica» que, oposada l'original, de ritme desigual, aconsegueix mantenir in crescendo el ritme i introdueix el públic en un argument extremadament àgil.

Per aconseguir-ho l'obra original s'ha retallat fins a una hora i poc més i els rebles versats de Muñoz Seca s'hi succeeixen en extraordinària habilitat i desimboltura i combinats, principalment en el quart acte, amb nombrosos gags visuals.

Amb aquest darrer aspecte, el Tricicle contribueix a atorgar la seva principal senya d'identitat i aconsegueix, encara més, la rialla fàcil del públic. L'adaptació reduïda d'aquesta peça mestra de l'astracanada s'escenifica també amb la reducció a només la meitat dels 50 personatges, molts d'ells episòdics, que intervenen en l'obra primigènia.

La vintena que s'hi han mantingut són interpretats per un col·lectiu d'onze actors i en algun cas un d'ells n'arriba a interpretar fins a cinc de diferents. Cal esmentar que dona Magdalena, la protagonista principal de la trama, és representada per l'actriu mallorquina Beatriz Guevara. Amb ella comparteix protagonisme Jordi Brunet en el paper de don Mendo.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris