algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Breus

• ART

El Museu Picasso El Museu Picasso de Barcelona obrí ahir les seves portes de manera excepcional amb motiu de la festivitat de Tots Sants. Els visitants que anaren al museu pogueren veure les noves sales recentment inaugurades i que acullen l'exposició Picasso: paisatge interior i exterior, a més de l'espai tradicional. Aquesta mostra, una de les més importants en la història del museu, reuneix més de 200 obres: 117 pintures, 45 dibuixos, 40 gravats i 10 ceràmiques procedents de museus i col·leccions particulars de tot el món, com també les 77 fotografies de David Douglas Duncan que mostren l'activitat de Picasso a partir dels anys 50.E.P.

Dibuixos de Günter Grass Màlaga serà la segona província espanyola, després de Madrid, que ofereixi una exposició amb dibuixos del premi Nobel i premi Príncep d'Astúries Günter Grass. Aquesta mostra serà organitzada per l'àrea de Cultura de la Diputació Provincial de Màlaga. La diputada de Cultura, Montserrat Reyes, va explicar que l'exposició s'inaugurarà el pròxim dia 26, al Centre Cultural Provincial. I s'hi inclouran els dibuixos que en aquest moment s'exposen en el Cercle de Belles Arts de Madrid. És possible que el Nobel assisteixi a la inauguració d'aquesta mostra. E.P.

• ARQUEOLOGIA

Jornades feniciopúniques a Eivissa L'Extensió Universitària de la UIB a Eivissa i Formentera organitza les XIV Jornades d'Arqueologia Feniciopúnica, sota el títol d'Els santuaris feniciopúnics a Ibèria, i que es duran a terme del 8 al 12 de novembre. El programa inclou el següent temari: El paper dels santuaris en la colonització fenícia i grega, a càrrec de Joaquín Ruiz de Arbulo, doctor i professor d'arquelogia de la Universitat de Lleida; El Santuari de l'Algaida (Sanlúcar de Barrameda, Cadis) i la formació dels seus tallers artesanals, per Ramón Corzo Sánchez, doctor i professor d'història de l'art i arqueologia de la Universitat de Sevilla; Itinerari arqueològic per la geografia sagrada de l'extrem Occident, dirigida per Sebastián Ramallo Asensio, professor d'arqueologia de la Universitat de Múrcia; i Les coves-santuari de la religió feniciopúnica, amb Carlos Gómez Bellard, professor d'arqueoloia de la Universitat de València. Les jornades, amb el suport del Govern balear, es realitzaran al carrer de Bes, número 9, d'Eivissa capital. DdB.

La Dama d'Elx La Dama d'Elx serà objecte d'un estudi en profunditat sobre el seu estat de conservació, tot seguit d'un acord adoptat per la Comissió Permanent del Patronat del Museu Arqueològic Nacional, que serà sotmès a l'aprovació definitiva en la seva pròxima reunió. Aquest estudi serà realitzat a través d'una comissió d'experts, creada amb aquesta finalitat, i de la qual formaran part tècnics de l'Institut del Patrimoni Històric i del Museu Arqueològic Nacional.E.P.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris