cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
24°

L'exèrcit de guerrers de terracota es fa gran

A la necròpoli de Qin Shi s'han localitzat nombroses armadures i estàtues del segle III aC.

Nombroses estàtues i 80 armadures de pedra descobertes en dues cambres excavades als voltants de la tomba de l'emperador xinès Qin Shi (anys 260-210 aC.) s'han afegit al seu famós exèrcit de milers de guerrers de terracota.

Aquests descobriments, sense precedents en les anteriors campanyes de recerca en la immensa necròpoli, situada prop de l'antiga capital imperial de Xi'an, al nord del país, inclouen així mateix 30 cascs de pedra elaborats a semblança de les armadures per plaques aferrades entre si per ferro.

Les noves estàtues de terracota, algunes d'uns dos metres d'alçada, presenten encara un major nombre de distintius individuals que els guerrers, descoberts en la seva major part en dues grans cambres subterrànies a mitjan dels anys 70, quan s'excavà per primer cop a la zona.

Segons mantenen diversos científics xinesos, les estàtues representen possiblement acròbates, vestits únicament amb petites faldes. Cap no conserva el cap i un presenta un forat al pit, aspecte que els experts atribueixen a sabotatges causats en temps de la rebel·lió de Xiang Yu, que va contribuir a enderrocar l'efímera i odiada dinastia fundada per Qin Shi, poc després de la seva mort.

Els mateixos rebels causaren també, segons tots els indicis, diversos incendis a altres cambres, que afectaren les armadures, i desferen algunes de les menys resistents.

Les noves troballes han confirmat les impressions de diversos estudiosos sobre la composició de la necròpoli, i han ajudat a crear un mapa de l'àrea que serà de gran utilitat en futures excavacions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris