algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
13°

«Volíem fer teatre d'humor però que se sortís de tot el que havíem fet fins ara»

Joan Bibiloni, de la companyia de Xesc Forteza, ens acosta a «En tombar els 50»

Dia 23 de desembre, s'alçarà el teló del Teatre Principal. Com sempre. I serà per rebre una gran comèdia, en què l'humor sigui l'ingredient principal. Com sempre. La Companyia de Teatre de tots els Nadals. Com sempre. Però alguna cosa canviarà. Hi haurà una gran persona que no hi serà. Xesc Forteza no podrà ser amb la seva gent sobre l'escenari però sí que hi serà la seva companyia i aquest és el millor homenatge que es pot fer a un home que aquest any ens deixava. Continuar endavant, mantenint una tasca que ell començà. Crear una companyia d'amics i professionals amb els quals va compartir moltes de coses. La vida continua i l'humor també hi ha de ser present perquè «en Xesc així ho volia».

En aquests moments la companyia de Xesc Forteza està assajant En tombar els 50 que és l'obra que representaran des del 23 de desembre fins al 23 de gener al Teatre Principal. Una adaptació d'una obra de Neil Simmons. Un dels actors, Joan Bibiloni explicà a Diari de Balears els detalls d'aquesta comèdia.

L'actor va comentar que «volíem fer un teatre d'humor que se sortís una mica del que havíem fet fins ara. Tampoc no volem rompre els esquemes. Però no podíem fer una obra de Xesc Forteza, primer perquè no la teníem i segon, que encara que hi hagués hagut idees tampoc no ho hauríem fet. Xesc marcava molt la companyia i tampoc no es tracta d'haver de fer comparacions». «Nosaltres elegírem Neil Simmons perquè és un dels millors autors de comèdia, per no dir el millor d'aquest segle. El tipus de llenguatge que utilitza és fantàstic. El seu humor és basa pràcticament en el diàleg. Les frases estan molt ben escollides, són molt enginyoses».

Sis actors: Joan Bibiloni, Francisca Bover, Lina Terrassa, Aina Segura i Maria Reus estaran sota les ordres de Mateu Grau. «L'obra relata la problemàtica d'un matrimoni, sobretot de l'home que compleix els 50 i ho passa molt malament. De sobte tot se li ve damunt. Ens decantàrem per aquesta obra perquè ja l'autor és una garantia d'èxit i a més no teníem coneixement que s'hagués representat ni en català ni en castellà», explicava Bibiloni.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris