algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

El Club Elsa supera el milió de pessetes a la subhasta solidària d'enguany

A més s'hi han d'afegir els doblers del mercat, que just diumenge superà els tres milions

83262

Joana Walker dirigí la subhasta.

T. AYUGA.

Una representació de la societat mallorquina es donà cita ahir dematí en el recinte del Poble Espanyol per participar en el que fou l'acte central d'aquest llarg cap de setmana solidari organitzat pel club Elsa, una subhasta d'obres d'art i antiguitats.

La licitació començà puntualment a les 12.00 hores del migdia i amb aquesta s'aconseguí recaptar prop d'1.200.000 pessetes. Quantitat que s'afegirà als 3.200.000 pessetes que resultaren del divers i gran mercat de diumenge i els que s'hagin aconseguit en el decurs de la jornada d'ahir, en què les grans aglomeracions de gent varen ser la tònica dominant.

La quantitat final es destinarà principalment a projectes concrets de les associacions Aspace, Gaspar Hauser i Asnimo; i també a la bossa d'estudis i altres iniciatives d'ajuda a famílies amb pocs recursos econòmics.

A la subhasta sortiren a licitació pintures d'autors de renom com ara Coll Bardolet, Onofre Prohens, Santiago Tinao o Maria Lluïsa Magraner. Així mateix, se subhastaren llenços antics i altres peces d'escultura i mobiliari domèstic divers i ceràmiques.

Entre el públic assistent destacà la presència de la consellera de Sanitat, Aina Salom, que aconseguí la peça més cotitzada de la subhasta: una vànova de ganxet que fou cedida per l'església Verge del Carme de Palma a canvi dels doblers amb què va contruibuir l'associació per reformar el temple. Per la vànova es pagaren 200.000 pessetes. A més d'aquest article, la consellera també se'n dugué una figura de decoració elaborada en bronze, de 40.000 pessetes, entre altres articles.

Quant a les peces que es licitaren destacaven algunes curioses com dues botelles de vi del celler de s'Estaca, que amb 10.000 pessetes doblaren el seu preu de sortida. Així mateix destacà un vestit de batejar molt antic que fou cedit per un antiquari del club i que sortí a un preu de 100.000 pessetes i un joc antic de pals de golf que es licità per 7.000 pessetes.

Amb tot, foren les pintures les peces més abundants de la subhasta i les que gaudiren de major acceptació entre el públic. Tot i això, la més cotitzada fou, amb 85.000 pessetes, un oli d'Onofre Prohens que reproduïa l'església de Valldemossa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris