algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

'La venganza de Don Mendo' a Palma

L'Auditòrium estrena dimecres l'obra de Pedro Muñoz Seca, dirigida per El Tricicle

L'Auditòrium rebrà, des de dimecres i fins al proper dia 14 de novembre, una de les obres més representatives i, alhora, representades del teatre espanyol d'humor d'aquest segle, La venganza de Don Mendo, amb la garantia que suposa la direcció a càrrec d'una companyia que enguany compleix el 20è aniversari sobre els escenaris: El tricicle. La producció és de 3Xtr3ss, Vania i Gay Mercader. Els intèrprets són Jordi Brunet, Germà Muntaner, Lluís Ferrer, Bea Guevara, Imma Ochoa, Pere Ventura, Maribel Ibarz, Fermí Herrero, Abel Garcia, Eli Iranzo i Marisa Duaso. S'estrenà al Teatre Arnau el 12 de març de 1999.

La venganza de Don Mendo descansa sobre dues grans tradicions: d'una banda, la del teatre en vers; de l'altra, la paròdia. Es tracta d'una gran comèdia, construïda amb gran instint teatral.

El tricicle ha fet una versió del clàssic de Pedro Muñoz Seca amb 25 personatges interpretats per onze actors. En aquesta ocasió han realitzat una petita variació: s'ha retallat una mica el text, s'han tallat els acudits que tenien relació directe amb fets contemporanis de l'època i es dialoga més amb les escenes.

Quant a l'escenografia, La venganza de Don Mendo transcorre en quatre decorats, que pràcticament juguen molt poc: un castell, una presó, un camp de batalla i l'interior d'una gruta. Però el tricicle ha volgut fer una posada en escena actual. De l'escenografia s'ha encarregat Jon Berrondo.

Pel que fa al vestuari, està a càrrec de Marta Wazinger. Un vestuari que a primera vista havia de semblar del segle XII, però que presenta moltes sorpreses: un cavaller amb bótes de motorista; una capa del rei feta amb una tovallola de platja; i les sivelles del Marques de Moncada són fetes amb anelles de llaunes de Coca Cola. L'acció de La venganza de Don Mendo passa al segle XII, però els personatges es vesteixen com al segle XIV.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris