algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

La Banda de Palma obre nova temporada

L'Ajuntament pretén dinamitzar la formació i establir acords de col·laboració amb el Conservatori

93662

En moltes d'ocasions, els ciutadans requereixen els serveis de la banda.

Cercaviles, festes assenyalades com ara els Reis o la Rua o les processons de Setmana Santa. En elles hi ha un element que es repeteix: la Banda de Música Municipal de Palma, una formació estable d'una cinquantena de persones amb trenta-tres anys a les seves espatlles. L'Ajuntament de Palma pretén que es conegui més la tasca que du a terme, i que no només serveixi per tal de donar ambient a certs actes o esdeveniments.

La banda, aquesta temporada, continuarà amb el cicle de concerts que du a terme en el Teatre Principal, actuacions que s'iniciaren dia 17 d'obtubre, amb un concert amb el qual la banda municipal va apadrinar la banda de música de s'Almudaina, amb motiu del 20 aniversari de la seva fundació i que va continuar dia 24. El pròxim concert de diumenge matí tindrà lloc dia 14 de novembre. Són aquests uns concerts amb molts d'adeptes: amb un preu simbòlic, els més joves poden accedir a escoltar com sonar aquell instrument que tant els interessa (des del bombardí al fagot). Aquest cicle de concerts es perllonga durant tota aquesta temporada i arriba fins el 7 de maig. Hi ha un fet que cal ressenyar, els funcionaris que formen part de la banda, s'han mostrat ferms a l'hora de mantenir aquests concerts en diumenge i no passar-los a dissabte, com era la proposta que va fer el Teatre Principal.

Però possiblement hi hagi bones noves en el decurs d'aquest curs per als mestres músics. Dins la idea de l'Ajuntament de potenciar i donar més estabilitat a l'agrupació, s'han començat a fer una sèrie de contactes amb el Conservatori per fer una proposta de col·laboració en el vessant més didàctic de la Banda musical. Es tractaria de fer concerts en el recinte escolar perquè els alumnes que hi estudien poguessin veure i apreciar millor les característiques dels instruments de vent i de percussió que formen part d'aquestes formacions, que estan disseminades en cada un dels pobles o barriades de les illes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris