nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

Una de cada cinc dones té depressió, el doble de casos que en els homes

L'estereotip de la feminitat condueix la dona a patir aquesta malaltia

Les dones pateixen el doble de depressió que els homes; i mentre aproximadament una de cada cinc dones sofreix una depressió major o més greu en la seva vida, en el cas dels homes la proporció es redueix a un de cada deu.

Aquestes estadístiques estan recollides en el llibre La depresión en la mujer d'Emilce Dio Bleicemar, psiquiatra i professora de la Universitat Pontifícia de Comillas.

En aquesta obra, que acaba de treure al mercat l'editorial Temas de Hoy, Emilce explica les causes que duen les dones a deprimir-se més que els homes, els factors que desencadenen la depresió; així com els múltiples camins que duen a la depressió i els que duen també a sortir-ne. Afirma Emilce en el seu llibre, que els factors psicosocials que condueixen a la depresió «no són sinó l'esperit del mateix estereotip de la feminitat».

Segons aquesta especialista, com més estereotipada sigui la feminitat de la dona en els termes de dependència, passivitat, falta de fermesa, gran necessitat de suport, incompetència, major predisposició a la depressió du.

Com a contrapartida i segons Emilce, considerant la masculinitat i el seu estereotip com un conjunt de trets de personalitat com l'activitat, autonomia, assertivitat i competència, aquelles persones (homes o dones) que desenvolupen aquests trets estaran més allunyats del perill de sofrir una depressió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris