muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Clonar el mamut: missió impossible

Així ho afirmà Alex Greenwood, biòleg mol·lecular de l'American Museum of Natural History a «The New York Times»

Aconseguir clonar un mamut a partir d'un animal d'aquesta espècie de 20.000 anys d'antiguitat exhumat diumenge dia 17 d'octubre a Sibèria (Rússia) és una tasca impossible, segons afirmava l'edició de divendres de The New York Times.

L'ADN trobat a les dents, mandíbula i teixits d'altres mamuts trobats a Alaska i Sibèria contenen informació genètica, però està fragmentada, va explicar al diari Alex Greenwood, biòleg mol·lecular de l'American Museum of Natural History.

El pèssim estat en què es troba el material genètic es contradiu amb el bon estat de conservació del teixit. «Tenc mostres de medul·la d'òs que fan pudor de carn podrida», va afirmar el científic. «Encara que les mostres són prístines, l'ADN ha sofert terriblement amb el pas del temps», va afegir Greenwood. «Els meus estudis mostren que pots recuperar trossets d'ADN, però d'aquí a clonar un animal hi ha molt de camí».

La idea de clonar un nou mamut va venir de Bernard Buigues, l'equip del qual, Polar Circle Expeditions, va exhumar un mamut de 20.000 anys d'antiguitat diumenge dia 17 d'octubre a Sibèria (Rússia).

«Jarkov», mamut denominat així en honor dels descobridors locals de l'animal, va ser col·locat a Jatanga, a 250 quilòmetres del lloc en què va ser descobert, en un «congelador natural», una cova cavada en el permafrost (sòl permanentment gelat).

Buiges va declarar recentment que, amb l'adequada tecnologia i el material d'ADN necessaris, la clonació era possible. «Això serà d'aquí a deu o vint anys, o tal volta més», va dir.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris