muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Una gran pinya per a la Diada Castellera

Castellers de Mallorca, Xiquets del Serrallo i Al·lots de Manacor aixecaren expectació a Cort

77852

El públic va omplir la plaça de Cort. Fotos: J. MOREY i CURRO VIERA.

A devers les 18 hores, quan es varen concentrar els Xiquets del Serrallo, els Al·lots de Manacor i els Castellers de Mallorca a la plaça d'Espanya varen ser molts els que es varen deixar engrescar pel cercavila del qual formaven part i que obrien els Gegants Xeremiers de la Sala. Però ahir horabaixa, en el centre de la ciutat, també es varen deixar sentir els sons típics castellers, els de les gralles.

En arribar el cercavila a Cort, a la plaça cor de la ciutat no cabia una agulla i la primera mostra d'entusiasme per part del nombrós públic reunit va ser en l'entrada a plaça dels Xiquets del Serrallo: varen alçar un pilar de quatre amb moviment. L'anxaneta, molt segura, saludava tothom amb la mà dreta.

Va ser just després quan va començar l'hora de la veritat. Els amfitrions, com a tals, varen obrir la plaça descarregant un dos de sis, o sigui, sis pisos de dues persones cada un "exceptuant la pinya i el pom- que es carrega i, una vegada l'anxeneta fa el senyal, es desmunta perfectament "es descarrega. Els Al·lots de Llevant varen ser el mateix castell i els Xiquets del Serrallo, una colla molt important, va aconseguir fer el 5 de 7.

La segona ronda era l'important de la Diada. Els Castellers de Mallorca volien aconseguir el 3 de 7. No va ser possible, encara que els seus membres hi posaren ganes, esforç i molta de voluntat. En aquesta ronda, els més 'sortats' varen ser els Al·lots de Llevant, que aconseguiren fer un 4 de 6 amb agulla. L'expectació era màxima per veure fer un 4 de 8, un castell que té vuit pisos! S'havia d'aconseguir la màxima concentració ,tant dels castellers, com de públic. La pinya s'anava omplint de membres de les altres colles i de gent del públic, que se sentia solidària i unida a la tasca de fer castells humans. No va poder ser. Sembla, segons els experts, que els Xiquets anaven molt de pressa a l'hora d'alçar-se. En un moment donat, el castell es va desmuntar. Amil, un dels Xiquets, va haver de ser intervingut per membres de la Creu Roja per molèsties en l'esquena.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris