algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'arqueologia contradiu les fites bíbliques

Un estudiós assegura que les excavacions arqueològiques desmunten els fets relatats

ANA MATEO. Jerusalem.
L'arqueòleg i professor de la Universitat de Tel Aviv Zeev Herzog assegura que les excavacions arqueològiques realitzades a Israel i en altres llocs del Pròxim Orient en les últimes dècades desmunten els principals fets relatats en la Bíblia.

El suplement setmanal del diari israelià Ha´aretz publica un artícle d'Herzog en el qual afirma que les excavacions dels últims 70 anys en la Terra d'Israel demostren que els fets de els patriarques són llegendes.

Segons Herzog, el poble d'Israel mai no va estar captiu a Egipte ni va protagonitzar l'èxode vagant quaranta anys pel desert. Tampoc no va conquistar la Terra Promesa en una campanya militar com relata la Bíblia.

Entre les fites bíbliques que l'arqueologia desmenteix estan també el fet que el poble jueu es dividís en dotze tribus i que el regne del Rei David i del seu fill, el Rei Salomó, fora una potència regional, sinó, segons Herzog, un petit regne tribal.

Per al professor de la Universitat de Tel Aviv, es tracta de mites i llegendes creats amb posterioritat al seu moment històric pels qui varen redactar l'Antic Testament, a mitjans del primer mil·lenni abans de Crist.

Més encara, segons l'arqueòleg israelià, el monoteisme jueu és una introducció posterior, ja que hi ha fonts històriques en les quals es relata que Yavé tenia una companya femenina a la qual també es venerava, i la presència d'Abraham, Isaac i Jacob en el moment històric descrit en la Bíblia és insostenible.

La majoria dels qui estan relacionats amb els treballs científics al voltant de La Bíblia, l'arqueologia i la història del poble jueu -escriu Herzogi han realitzat treballs de camp en busca de proves per corroborar la història bíblica, estan ara de acord que els fets històrics relatius al sorgiment del poble jueu són radicalment diferents.

Herzog ha participat en nombroses excavacions en llocs històrics i bíblics a Israel. També és professor del Departament d´Arqueologia i del Pròxim Orient de la Universitat de Tel Aviv.

Segons Herzog, les veritats que emergeixen de les investigacions arqueològiques solen ser rebutjades pels israelians perquè suposen remoure els fonaments mítics de la identitat israelià i perquè molts veuen aquestes conclusions com un intent de minar el nostre dret històric a la terra d'Israel.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris