algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
12°

'Qui és qui a Mallorca' amb 'Diari de Balears'

Cada diumenge, el Grup Serra lliurarà en fascicles una eina eficaç per desentrellar l'actualitat

Demà és el gran dia. Marie Aastrup, directora de l'hotel La Residència, de Deià, encetarà el primer dels fascicles de Qui és qui a Mallorca que es lliurarà juntament amb l'edició dels diumenges de Diari de Balears.Prop de 2.500 veus que aniran sortint setmanalment, es convertiran en un volum, eina indispensable per a qualsevol persona del carrer. Segons explicava Carme Llull, de l'equip de redactores d'aquesta iniciativa del Grup Serra, «actualment, entre el maremàgnum d'informació que s'ha de moure una persona, és indispensable tenir a l'abast una obra així que serveix per ubicar persones, professions i negocis». Això mateix és el que sostenen els editors de l'obra, PromoMallorca, en la presentació dient que «al ciutadà, receptor d'unes onades incessants d'informació indiferenciada, sovint no disposa d'informació precisa sobre persones del seu entorn geogràfic, i que necessitaria per a un millor desenvolupament de les seves tasques en un o altre àmbit».

L'equip que ha fet realitat aquesta difícil empresa està compost, a més de per Carme Llull, per Margalida Tur, Francesca Marí i Marta Ferré. Els criteris que han seguit per elaborar la llista de persones que sortiran al Qui és qui són laboriosos: en primer lloc, s'ha buidat La Gran Enciclopèdia de Mallorca i s'ha contactat amb col·legis professionals, associacions, federacions,... per obtenir-ne tota la informació possible. A més, «cada dia, d'ençà que preparam l'obra, hem llegit els diaris perquè sempre hi ha algú que bota a l'actualitat i del qual se'n sap ben poca cosa», assegura Llull.

Quan l'equip ha tingut el primer llistat, s'ha sotmès al Consell de Direcció i a diverses comissions d'experts (que s'estimen més mantenir-se en l'anonimat).

Els criteris de selecció que s'han seguit en el Qui és qui no són els mateixos que en La Gran Enciclopèdia, «perquè tenia un altre caràcter. Per exemple, el president de la Federació Agrícola i Ramadera no surt com a tal en La Gran Enciclopèdia, però sí en el Qui és qui perquè és una persona que contribueix al moviment econòmic i cultural de l'Illa», assegura Llull.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris