algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

El fervor popular es deixa sentir a Cadis en la mort de Rafael Alberti

El poeta no va tenir un funeral íntim, com era la seva voluntat

69100

Banderes republicanes i del PCE reteren homenatge al poeta.

Les restes mortals de Rafael Alberti varen ser incinerades, a primeres hores d'ahir al capvespre, en el cementeri mancomunat de Chiclana de la Frontera; i les cendres del poeta seran «retornades» a la Badia de Cadis, com era el desig del darrer representant de la Generació del 27, en una data que determinarà la seva família i que es preveu que serà de gran intimitat, per desig del poeta. «(Les meves cendres) les duran dins una copa de fusta, les tiraran enmig del golf gadità, si és possible en un dia de calma, sense llevant. Navegaran sobre mi. Pot ser que alguna partícula de cendra es pengi en la bella cabellera d'alguna banyista», escrigué Alberti.

Alberti ja no hi és, però ahir el fervor popular es va expressar amb més força que el seus propis desitjos: tot i la seva voluntat de tenir uns funerals «amb la major simplicitat i en la més estricta intimitat», s'organitzà una cerimònia oficial a Puerto de Santa María, la ciutat natal on morí dijous als 96 anys.

En el monestir de la Victòria tingué lloc un homenatge organitzat per l'Ajuntament i que comptà amb el consentiment de la vídua, María Asunción Mateo, que tanmateix no hi assistí. María Asunción, segona esposa d'Alberti, després de l'escriptora María Teresa León, morta el 1988, preferí quedar a la casa familiar, «Ora Marítima», en el barri de Las Viñas, amb uns pocs amics i familiars. En canvi, la filla del poeta, Aitana Alberti, que viu a Cuba des de fa anys, participà en l'homenatge del monestir, on Alberti va ser nomenat batle honorari de la ciutat el 1992.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris