algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

«L'obra de Guerau és enigmàtica i permet descobrir moltes de coses noves»

El músic alemany Thomas Schmitt oferí un concert amb peces del compositor mallorquí

«L'obra de Francesc Guerau és una obra molt enigmàtica, misteriosa, i que permet descobrir algunes coses noves. La veritat és que no sé a quin públic de la seva època anava dirigida; perquè allà on residia el compositor, a l'escolania de Madrid, eren prohibides aquestes peces». Així ho explicava el músic alemany Thomas Schmitt, un especialista en l'obra del compositor mallorquí, de qui enguany es compleix el 350è aniversari. Schmitt va oferir ahir al Centre de Cultura de Sa Nostra un concert de guitarra barroca amb peces de Guerau del Poema Harmònic, com Jácaras de la Costa, Pasacalles del cuarto tono, Preludio, entre altres.

«És molt difícil catalogar la música de Guerau. No entraria dins cap esquema establert. Hi ha moments molt lírics, que van cap a la música francesa, però després queden anul·lats per altres elements. Així, per exemple, les seves cercaviles són una obra tancada, cap a una lògica interior», explicava Schmitt.

El guitarrista alemany és un especialista en el repertori barroc; inicià els estudis amb els professors Adam Thehos i Horst Klee i els continuà a l'Acadèmia de Música de Darmstadt. Completà la carrera com a concertista en el Conservatori Superior de Viena, amb Premi d'honor.

Schmitt va optar per la guitarra barroca. «És difícil interpretar i escoltar la música de la guitarra barroca. Abans era música de cambra: el concert no existia. Jo he optat per interpretar-la perquè crec que és una de les possiblitats de donar a conèixer al públic aquesta obra».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris