algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El vestit JFK, el més car de la història

Va ser adquirit a Christie's per dos homes per un total de 200 milions de pessetes

El vestit color carn que Marilyn Monroe utilitzà per cantar el Molts d'anys al president John F. Kennedy, el maig de 1962, es convertí en el més car de la història, es pagaren quasi 1'3 milions de dolars (quasi 200 millions de pessetes) per aquesta peça a la subhasta de Christie's a Nova York, que recaptà en total 5'63 milions de dòlars (més de 844 milions de pessetes). El vestit, amb el qual Marilyn semblava quasi nua, fou adquirit per dos homes propietaris d'una tenda de records d'estrelles d'Hollywood, de rock i de la política, Gotta have it!, situada a Manhattan i, que en pagaren per ell 1.267.500 dòlars.

El vestit, que té incrustacions de 6.000 lluentons, es va vendre per un preu 5'6 vegades major que el pagat pel vestit anomenat Travolta, amb el qual la princesa Diana ballà a la Casa Blanca, i que fou venut per Christie's el juny de 1997 pel preu de 222.500 dòlars (més de 33 milions de pessetes), un rècord en aquell moment.

El vestit en gasa de seda transparent "que impedia l'ús de roba interior" fou el darrer lot de la subhasta del dimecres nit passat de Christie's, que en dos dies distribuí unes 1.500 pertinenciès de Marilyn.

Peter Segel i Robert Schagain, els nous propietaris del vestit, el compararen amb «una escultura de Rodin. És històric. Va pertànyer a una de les icones femenines més famoses del segle XX».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris