nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
19°

L'ús de mètodes anticonceptius en els dos darrers anys ha crescut un 10%

Així i tot s'està molt per davall del nivell d'Europa, diu un estudi

El nombre de dones espanyoles que empra mètodes anticonceptius ha augmentat un 10 per cent en els dos darrers anys, i n'arriben a ser usuàries el 54'3 per cent, segons les dades de la segona enquesta Schering sobre ús de mètodes anticonceptius a Espanya presentat a Barcelona.

Tot i això, la doctora Carme Coll, que ha exposat els resultats d'aquest estudi, ha afirmat que «encara estam molt per sota del nivell d'Europa, on el nombre de persones que usa mètodes anticonceptius està al voltant del 70 per cent». Segons Coll, que és secretària general de la Societat Europea de Contracepció, «els països de la resta d'Europa ens duen un avantatge d'uns 10 anys».

L'enquesta, en què ha participat una mostra aleatòria de 2.136 dones en edat fèrtil de les diferents comunitats autònomes, és a dir, entre els 15 i els 49 anys, revela que els mètodes preferits per les espanyoles continuen sent el preservatiu, amb un 21'9 per cent d'usuàries, i la pastilla, amb un 16'5 per cent, seguits pel dispositiu intrauterí (DIU), amb un 5'9 per cent.

Entre 1997 i 1999, l'ús del preservatiu ha descendit un 0'9 per cent i el DIU es manté en un percentatge molt similar al registrat fa dos anys, que va ser del 5'7, mentre que els anticonceptius hormonals orals han estat el mètode per prevenir el embaràs que ha experimentat el major creixement, passant del 14'26 per cent el 1997 al 16'5 per cent aquest any. Tot i això, la mitjana espanyola encara està molt per sota de l'europea, que és d'un 32 per cent, aproximadament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris