algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• PUBLICACIONS

Mostra de revistes en català La tercera edició de la Mostra de Revistes en Català (MRC 99) s'inaugurà ahir a Barcelona en una nova parada del seu itinerari per diverses localitats de Catalunya. El conseller de Cultura en funcions, Joan Maria Pujals, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Ferran Mascarell, inauguraren la mostra acompanyats d'altres personalitats. L'exposició, que s'ha instal·lat en un envelat a la plaça Universitat, estarà oberta al públic fins a l'1 de novembre. S'exposen 94 publicacions en llengua catalana que van des de revistes d'informació general fins a publicacions especialitzades. L'organització de la mostra és de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC), que pretén fer d'aquesta mostra «un aparador per a les revistes en català i una plataforma de promoció per a les editorials».EPR.

• LITERATURA

Homenatge a Borges i Oscar Wilde L'Ateneu de Maó commemorarà durant el curs acadèmic 1999-2000 els centenaris del naixement de Jorge Luis Borges i la mort d'Oscar Wilde. Un muntatge teatral organitzat per Cristòfol Mus i Juan Cuevas, i una conferència del poeta Luis Antonio de Villena, biògraf de Wilde, serviran per aproximar al públic l'autor d'El retrat de Dorian Gray durant el primer trimestre del 2000. La figura, l'obra i el particular univers creat per l'argentí Jorge Luis Borges protagonitzaran també bona part dels actes culturals organitzats per la vocalia de Literatura.EFE.

La novel·la, gènere mort L'escriptor i pensador Francisco Ayala afirmà ahir a Granada que la novel·la «és un gènere esgotat en la seva funció social», i encara que considerà que la narrativa «seguirà sempre» pel desig de contar vivències, «d'aquí que sigui un gènere literari de qualitat artística hi ha una gran diferència». L'escriptor, de 93 anys, intervingué en la presentació del Simposi Internacional que, organitzat per la Fundació Francisco Ayala, analitzarà la seva figura fins al proper divendres, a Granada. Ayala assenyalà que la novel·la «ha servit per donar una orientació a la vida humana», una «funció social» que deixà de complir a principis d'aquest segle i que ell mateix deixà de practicar quan publicà El jardín de las Delicias, ara reeditat amb anotacions del seu puny i lletra.EFE.

• ART

Cent galeries a Estampa Més de mil artistes d'un centenar de galeries concorren enguany a la cita anual d'Estampa, el Saló Internacional del Gravat i Edicions d'Art Contemporani, que se celebrarà entre el 5 i el 9 de novembre a la madrilenya Casa de Campo i que en aquesta edició té com a país convidat Paraguai. Víctor del Campo, director d'Estampa, assenyalà a la presentació d'aquesta nova edició que Madrid s'ha convertit en la capital internacional del gravat, una tècnica artística no sempre apreciada en el seu just valor.EFE.

• INSTITUCIONS

Villatoro, reelegit La Generalitat de Catalunya ha aprovat un decret pel qual novament nomena Vicenç Villatoro director general de Promoció Cultural, una càrrec que va ocupar des del dis 2 de setembre de 1997 fins al passat 15 de setembre, quan va cessar per poder ser candidat a les eleccions del Paarlament. Després dels comicis, Villatoro ha estat elegit diputat a la llista de CiU.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris