algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Breus

• TRASPÀS

«Borita» Casas La locutora, guionista i escriptora Liboria «Borita» Casas Regueiro, autora d'Antoñita la fantástica» va morir ahir a Madrid a l'edat de 88 anys. Borita Casas finí a la Residència del Sagrat Cor de Jesús de Cienpozuelos, on residia des de feia dos anys, quan patí una fractura de coxis a conseqüència de la qual el seu estat de salut es va anar degradant. Nascuda el 21 de juliol de 1911, Borita Casas creà el personatge d'Antoñita, una nina sentimental, juganera i d'imaginació desbordant, les històries de la qual es van fer molt populars a l'Espanya dels anys 40 i 50.EFE.

• PATRIMONI

Rodes de l'I a.C. Un equip del Museu Provincial de Terol ha trobat les rodes, amb les seves llantes de ferro i els cubs, a més d'altres elements, pertanyents a un carro romà del segle I abans de Crist a l'excavació que es realitza a la ciutat romana de La Caridad. La restauradora del Museu Municipal, Pilar Punter, ha apuntat que aquesta troballa és equiparable a una catapulta romana descoberta en aquest jaciment fa alguns anys, per la seva raresa i les gran dimensions dels elements ferris. Al jaciment també s'han trobat nombroses armes, entre les quals destaca un «escorpí», una catapulta romana de torsió capaç de llançar dards amb precisió a gran distància.EFE.

Llegat Adrià El Primer Encontre d'Àrees Arqueològiques Adrianes, que se celebra entre ahir i avui a la Universitat de Sevilla, tracta d'establir les bases per a futurs programes de cooperació cultural entre Espanya, Itàlia i Grècia, i difondre el llegat de l'emperador Adrià com a símbol de la cultura europea. Sevilla és la seu de les jornades per la proximitat del conjunt arqueològic d'Itàlica, la ciutat on va néixer l'emperador Trajà.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris