algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

La Gran Orquesta Republicana va de gira

El grup, «apartat» per Cort, farà una 'tournée' per tretze ciutats de la Península

Roda el món i torna al Born. La Gran Orquesta Republicana inicia divendres una gira amb una actuació a la sala Sonotone que acabarà dia 5 de desembre a la mateixa sala després de recórrer la Península. Un total de tretze ciutats més "Madrid, Barcelona, Pamplona, Irun, Vigo, Orense, Santander, València, Girona, Burgos, Saragossa, Eivissa i Bilbao" en són les fites.

Segons explicava ahir Javi, el cantant d'aquest particular grup, aquesta és la primera vegada que el conjunt estarà un mes a fora amb un règim de viatge molt prometedor: flassada i viatge en una furgoneta, un sistema habitual entre els conjunts que decideixen obrir-se camí. Aquesta és la finalitat de La Gran Orquesta: «Fins ara havíem viatjat a la Península, a ciutats com Madrid i Barcelona i hi havíem fet estades de tres o quatre dies. Ara es tracta d'obrir mercats, que la gent d'altres ciutats conegui la nostra música a través del darrer disc, Lo importante està en tu cabeza». En un primer moment, el grup també volia viatjar pel sud peninsular, però varen arribar a pensar que seria una matada.

El grup, que s'obre camí a fora, té un tema pendent a la seva terra: mai no han estat contractats per l'Ajuntament de Palma. «Encara que oficialment no sabem res, oficiosament sí que sabem que som un grup molest», explica Javi. De fet, el grup junta estils musicals molt diversos: pop, reggae... que aglutinen un gran nombre de públic («no és com els heavys, que s'automarginen per ells mateixos», diu el cantant). De fet, La Gran Orquesta Republicana havia de ser un dels grups convidats a la inauguració del Centre Cultural de Gomila a principi d'aquest estiu: «Però finalment ens varen dir que, per problemes pressupostaris, no podíem actuar. Això és la teoria perquè, a la pràctica, era perquè el batle havia d'assistir a l'acte i no era convenient que ens trobàs a nosaltres cantant les nostres lletres. I això que no ens ficam amb el batle explícitament,... només som crítics, com qualsevol ciutadà».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris