algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

No s'apleguen que no s'assemblin

La peculiar filosofia de vida de les tribus urbanes

64188

Els punkies també varen tenir molta força en el seu moment.

Els pobles antics es dividien en tribus, grups socials que aplegaven nombroses famílies o clans units per vincles lingüístics, racials o culturals. Els antropòlegs expliquen que aquestes agrupacions serveixen per distingir un tipus de societat d'unes altres o una forma d'organització social específica. Tot evoluciona i la societat avui en dia exigeix unes certes pautes de comportament que no tenen res a veure amb el passat. Alguns esdevenen esclaus d'aquestes normes, altres les respecten però altres opten per un modus vivendi diferent. Digues-me amb qui vas i et diré qui ets. I el cert és que no s'ajunten que no s'assemblin. Són grups que tenen la mateixa i peculiar filosofia de vida, comparteixen aficions i el que tenen ben clar és que són independents que no estan al servei d'aquestes exigències. Les pautes les marquen ells. Són les tribus urbanes formades per gent molt jove. Generació rere generació s'han cercat elements identificadors per reunir-se, per formar clans i per gaudir al màxim de la vida sense imposicions.

L'estilista i perruquer Moure coneix molt bé el que són i què signifiquen aquestes tribus urbanes ja que és un expert en les darreres tendències de moda. La seva perruqueria és una de les elegides per aquests col·lectius. Avui dia es podria parlar de quatre tribus: rapers, pastis, heviatas i el grup de gais que es reuneixen per compartir les mateixes aficions i que es mesclen amb els pastis.

La música és el que els uneix. Viuen per i per a la música. Són els rapers d'avui dia. La seva descripció física és: el cabell rasurat o bé despuntat; també el tall dermon (despuntat amb punxes). Alguns porten piercings però això no és característic d'aquesta tribu. El que més el distingeix és la roba que utilitzen: roba molt àmplia i esportiva però sobretot roba de marca. Les gorres també són típiques així com penjarolls molt grans. Això pel que fa referència als homes. Les dones rapers porten el cabell tallat en línies rectes i també poden dur algun floc que els cau per davant.

La seva filosofia és viure a tota. Es reuneixen a festes molt concretes, festes d'ells i per a ells i que duren un o dos dies. La darrera gran moguda va ser a Eivissa. Aquesta gent només viu per aquestes festes. Aquests són els pastis. La seva estètica és molt peculiar. Porten pantalons entallats amb campana. Les sabates que utilitzen són els bufalos, un calçat que costa de les 20.000 pessetes per amunt. Respecte dels colors que elegeixen són com més fosforescents millor. Pierceings i tatuatges també són a l'ordre del dia. Al nas, a la llengua, al llavi inferior, al llombrígol.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris