algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Duel a «La reina de bellesa de Leenane»

Montserrat Carulla i Vicky Peña interpretaran l'obra al Municipal de Manacor

Aquest cap de setmana festiu, el teatre tornarà al Municipal de Manacor amb La reina de bellesa de Leenane, de Martin McDonagh, un dels autors de més èxit en la darrera dècada a Londres.

El director català Mario Gas (que va filmar la pel·lícula El pianista) s'ha envoltat de dues actrius de raça: Montserrat Carulla i Vicky Peña, mare i filla en la vida real, que adquireixen aquests mateixos rols en els escenaris. Elles són Mag i Maureen Folan, una vella opressiva i absorbent i una filla que, als quaranta anys, està condemnada a tenir cura de la seva mare a Leenane, un petit poble a Connemara, comtat irlandès de Galway de cinc-centes ànimes.

La irrupció en escena de l'atractiu Pato Dooley (Àlex Casanovas) desferma tot un món de passions i de lluites psicològiques in crescendo entre les dues dones: una perquè veu que aquest és el darrer tren i l'altra perquè, plena d'egoisme, no vol que la seva filla sigui lliure. El quart personatge en contesa és Ray, germà petit de Pato, al qual l'autor ha creat per acabar de tancar l'obra.

Martin McDonagh ha esdevingut, amb poc més de dos anys, un dels autors d'èxit a Londres... i a la resta del món. Tant, que alguns asseguren que és l'autor més potent sorgit al Regne Unit a la darrera dècada i que ha passat d'estrenar les seves peces del Teatre Druida de Galway al Royal Court de Londres. Encara que sembli tot el contrari, McDonagh és un jove de vint-i-set anys, fill d'irlandesos, que situa les seves seves obres a Leenane, un lloc deprimit d'un país que va iniciar el seu procés industrial a començaments dels 60, un lloc del qual la gent emigra enduent-se a la retina la bellesa de les seves valls, de les seves muntanyes i dels seus penya-segats.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris