algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

El Shiatsu, o com curar la lumbàlgia fent pressió amb un dit sobre el cos

Els mètodes naturistes i les teràpies orientals són opcions alternatives a la medicina tradicional cada pic més recorregudes per aquell col·lectiu de gent que vol evitar omplir-se de pastilles analgèsiques per calmar el seu mal de cap. Dins de tot el ventall de teràpies curatives de tradició antiga oriental, el Shiatsu n'és una de les més difoses en la nostra societat occidental.

Mallorca no n'és una excepció i a Palma cada any hi ha més adeptes d'aquests corrents terapèutics que en la majoria dels casos esdevenen una forma de vida, que serveix per prevenir i posar remei als problemes de salut. «Per solucionar un anomalia primer s'ha d'esbrinar la causa interna que el genera. El Shiatsu precisament guareix el que és físic partint del que és emocional», explicà Cata Garcia, instructura del Shiatsu fa sis anys.

Cata estudià la carrera de Medicina però decidí aprofundir en ciències orientals com l'acupuntura i altres branques per poder dedicar-se al pacient com a ésser humà i no només en el tractament dels símptomes que aquest manifestava.

«Amb la pràctica del Shiatsu, que significa pressió amb el dit, es pot guarir a través del poderós efecte curatiu del tacte, mitjançant la recerca de l'equilibri a nivell físic, emocional i mental», comentava la terapeuta.

Els orígens del Shiatsu es remunten a la medicina tradicional japonesa amb què l'estructura de l'ésser humà s'entén com un sistema en constant moviment d'energia que flueix per uns canals anomenats «merididans». «És amb l'activació precisament d'aquesta energia que treballen els terapeutes, tot emprant balanceigs, estiraments, pressions, mobilitzacions, respiracions i amassaments amb el propi pes», explicà Garcia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris