nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Breus

• Reconeixements

Cela, doctor al Japó L'escriptor espanyol Camilo José Cela va ser ahir investit Doctor Honoris Causa per la Universitat de Kansai Gaikokugo, a Osaka, en una cerimònia a la qual van assistir prop de mil persones. En la cerimònia d'entrega del títol l'escriptor va pronunciar un discurs titulat «La font dels orígens», on reflexionà sobre el paper de l'escriptor i la literatura en la societat, i la importància d'ambdós per a la cultura. «Ja duc molts anys barallant-me "i també aliant-m'hi" amb aquest feréstec drac de la paraula que es diu i s'escriu, amb la lletra manuscrita o impresa i amb el pensament», comentà Cela als professors i estudiants japonesos abans de començar la seva dissertació. El Nobel es referí a la vida com «un amarg camí en espiral que condueix a la mort», la protecció de la qual és la Literatura, on els autors donen vida a personatges que els sobrepassen sovint en vitalitat. EFE.

• Literatura

Premi de Novel·la Café Gijón L'escriptor José Luis Muñoz va ser ahir guardonat amb el Premi de Novel·la Café Gijón per lifting, una història que «es riu d'una societat obsessionada per l'aparença física i econòmica». Muñoz, de 48 anys i resident a Barcelona, confessà sentir-se «molt content i orgullós» per haver guanyat el prestigiós guardó, que enguany compleix el seu mig segle i que per celebrar-ho ha augmentat la seva dotació a tres milions de pessetes, que concedeix anualment l'Ajuntament de Gijón amb el patrocini de Cajastur. El veredicte va ser emès ahir pel jurat, integrat enguany per José Maria Guelbenzu, Rosa Regàs, Tino Pertierra, Maria Elvira Muñiz, Juan Bonilla i Mari Cruz Alvarez. EFE.

• Art

Premi de Pintura La Fundació «La Gaceta», de Salamanca, atorgà ahir a quatre pintors el primer premi del IV Certamen de Pintura promogut per aquesta entitat, impulsada pel diari del mateix nom i que aglutina entitats socials i culturals. Els guanyadors han estat Francisco Menduiña Martín per Chatarrería; Félix Curtó Recio per Oración en blanco y azul; Carmen González amb Atardecer en ruinas; i Ruth Martín amb Bejamar. Cadascun dels premiats s'emportarà la quantitat d'un milió de pessetes. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris