muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Les institucions, satisfetes amb l'entrega de la Gran Creu a Pere Serra

Les autoritats i entitats coincidiren a qualificar de «merescuda» la distinció

La notícia de la distinció del periodista, editor i escriptor Pere Antoni Serra amb la Gran Creu de l'Orde Civil d'Alfons X el Savi va ser rebuda ahir amb gran satisfacció per part dels representants de les institucions i les entitats culturals de Mallorca.

El president del Govern balear, Francesc Antich, considerà «un honor per a tots que un mallorquí com Pere Serra hagi estat guardonat amb la Gran Creu de l'Orde Civil d'Alfons X El Savi». «El Govern creu que un guardó d'aquestes característiques és important, però té encara més trascendència quan es tracta d'un reconeixement a la trajectòria per a la promoció i la difusió de la cultura desenvolupada al llarg d'anys per Pere Serra», opinà.

En termes similiars s'expressà la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar: «Com a presidenta del Consell de Mallorca estic molt contenta, perquè un mallorquí obté aquesta distinció». Munar aprofità, però, per fer-hi un apunt: «És una llàstima que aquests reconeixements hagin de venir abans de fora que d'institucions d'aquí». Munar va voler també expressar la seva satisfacció i donar l'enhorabona a l'homenatjat, Pere Serra».

Qui també felicità Pere Serra va ser el conseller de Cultura del Govern balear, Damià Pons, que es congratulà per l'«alt prestigi d'aquest guardó en el conjunt de l'Estat, i de vasta història, que s'ha atorgat a personalitats rellevants». Pons afirmà que «és motiu de major satisfacció el fet que aquest guardó recaigui en una persona de Mallorca, entre els mèrits de la qual destacaria, sobretot, les edicions de les dues Enciclopèdies i de Diari de Balears.

El batle de Palma, Joan Fageda, expressà la seva «enorme satisfacció» pel «merescut» reconeixement que el Govern central ha atorgat a qui qualificà com a «mecenas mallorquí». Fageda destacà la seva trajectòria i aportació a la cultura illenca, «des de l'escriptura al col·leccionisme, passant per aquella obra de referència que és la Gran Enciclopèdia de Mallorca»; a més del seu paper en el que serà el Museu d'Art Contemporani del Baluard de Sant Pere, com a «promotor i artífex» del projecte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris