algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Pius XII creia que els informes sobre les atrocitats nazis eren exagerats

El papa Pius XII digué a Estats Units el 1942 que pensava que els informes sobre les atrocitats nazis contra els jueus eren exagerats i que ell no podia denunciar Alemanya sense criticar la Unió Soviètica.

Un document descobert fa poc en els Arxius Nacionals d'Estats Units, que conté un informe secret de l'enviat del govern de Washington al Vaticà durant la II Guerra Mundial, indica que en una reunió de 40 minuts amb el funcionari, el 30 de desembre del 1942, el pontífex suposadament va fer aquesta declaració. Pius XII hauria afirmat també que condemnaria públicament els països que integraven les forces aliades contra Alemanya si portaven a terme un bombardeig contra Roma, la seu del Govern italià encapçalat pel dictador Benito Mussolini, aliat de l'Alemanya nazi.

La carta de l'enviat nord-americà al Vaticà, Harold Tittmann, al secretari d'Estat en aquella època, una còpia de la qual fou obtinguda dimecres passat, llança una nova llum sobre la posició de Pius XII en relació a l'assumpte. Aquest papa ha estat criticat freqüentment per grups jueus i altres organitzacions per no denunciar l'ocupació nazi i les atrocitats que cometeren.

Un polèmic llibre escrit pel periodista John Cornwell: El Papa d'Hitler: la història secreta de Pius XII, afirma que el pontífex minimitzà l'holocaust dels jueus perquè era germanòfil i sostenia punts de vista antisemites abans de convertir-se en papa el 1939.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris