algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Purillo: «Tarragona és el bressol del món casteller»

El president dels Xiquets del Serrallo, parla de la seva vinguda a Palma

92224

Salvador Navarro «Purillo» sosté l'anxeneta amb el batle tarragoní, Josep Maria Nadal.

La Primera Diada que els Castellers de Mallorca celebraran dissabte que ve a la plaça de Cort tindrà uns convidats d'excepció: els Xiquets del Serrallo, del port de Tarragona, una colla que fa més de deu anys que lluita, com a entitat cultural, per anar més enfora i poder ajudar de cada vegada més gent. Salvador Navarro Purillo, que n'és un dels membres fundadors i actual president de la colla, explica quines són les seves pròximes metes.

Purillo comentà les relacions que mantenen amb els Castellers de Mallorca i explicà que «de fet, puc dir que els Xiquets del Serrallo som en part culpables de l'existència dels Castellers de Mallorca. Resulta que el primer cap de colla que varen tenir els Castellers és fill del Serrallo i que el primer president que va tenir la colla mallorquina també és tarragoní. Es pot dir que som com a germans. Ells vénen per aquí i és com si ens ajuntàssim una gran família. Els Castellers varen sorgir durant unes vacances que matrimonis mixts entre mallorquins i tarragonins passaren aquí».

El dirigent dels Xiquets del Serrallo comentà també que a Tarragona hi ha «quatre colles, la qual cosa assegura que la tradició, que ve del segle passat, no morirà. Els noms de les colles al llarg del temps ha canviat, però la gent sempre hi ha estat al darrere. Nosaltres som el bressol del món casteller. De fet, hi ha fotografiat un quatre de nou que es va fer a Tarragona. I això per molt que els de Valls diguin que són ells els pares dels castells».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris