algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Els bordells d'Holanda tornaran a ser legals 88 anys després

Amb aquesta mesura es pretén despenalitzar la indústria del sexe

Els bordells tornaran a ser legals a Holanda a partir del pròxim dimarts, després de 88 anys de prohibició, quan el Parlament voti l'abolició de la prohibició que regia contra ells en el codi penal. Així, pretén despenalitzar la «indústria del sexe» per controlar millor l'explotació sexual de menors i vigilar les xarxes d'immigració il·legal. A partir de l'1 de juliol del pròxim any, els ajuntaments seran els encarregats de regular i controlar els bordells" prohibits des de 1911" i l'exercici de la prostitució, ofici practicat per 25.000 persones a Holanda. Els ajuntaments tindran l'obligació de dictar i vetllar pel compliment d'unes normes bàsiques del funcionament, d'aquest tipus de locals, entre les quals figuraran regles d'higiene, temps de treball i seguretat dels establiments.

El Govern holandès creu que aquesta nova regulació farà més eficaç la lluita contra l'explotació sexual de les dones, sobretot les menors, el control d'armes i drogues, així com de xarxes d'immigració il·legal amb finalitats sexuals.

Les més beneficiades per aquesta mesura seran les prostitutes holandeses i les originàries de la resta dels països de la Unió Europea. Però, perjudicarà les estrangeres que exerceixen la prostitució a Holanda sense permís de residència, procedents la seva majoria de països llatinoamericans o africans que podrien ser expulsades del país.

A Holanda, el tràfic il·legal de dones és habitual en el sector i només procedents dels països de l'est han arribat al país unes 2.000 al·lotes a l'any per dedicar-se a la prostitució. Segons el diari NRC Handelsblat aquestes dones són víctimes d'abusos, viuen en constant perill d'expulsió i en una situació de semiesclavitud, a més d'estar obligades a cobrar només 1.250 pessetes pels seus serveis, un 60% menys que les prostitutes locals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris