algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

Jopela retorna a coronar el Mont Vinson

L'expedicionari mallorquí intentarà pujar al cim de l'Antàrtida per segona vegada

87246

Jopela diu que ha tornat a recuperar la il·lusió per fer realitat el seu somni.

El mes de gener passat, l'expedicionari Jopela, nom de guerra de José María Alvarez Rodríguez de la Flor, va fer un pacte de cavallers amb la resta d'aventurers que havien quedat «penjats» a Punta Arena, a Xile, el punt de sortida cap al camp base de l'Antàrtida. Tots, davant la impossibilitat que hi havia per arribar a Patriot Hills, decidiren retrobar-se dia 10 de novembre al campament xilè.

Per fer front a aquesta promesa, Jopela partirà de l'aeroport de Palma el 8 de novembre, per ser puntual. Allà, ell i els seus amics retrobats seran els primers de la temporada per arribar a l'Antàrtida. Jopela assegura que, després d'uns moments d'incertesa, «he trobat la mateixa il·lusió que tenia quan vaig preparar el viatge per primera vegada. Ara el temps no ens pot fallar».

Ell, que de petit ja pujava i baixava les muntanyes amb gran facilitat, sempre ha tingut una fita, gairebé una quimera: coronar el Mont Vinson, el cim del continent gelat, a 4.897 metres d'alçada.

Aquesta aventura no és quelcom que es prepari en dos dies. Jopela ha hagut de moure molta de paperassa i ha treballat de valent per tal de preparar-se, físicament i psíquica. El vessant econòmic, que puja a més de sis milions, Jopela l'ha subvencionat amb l'ajut de cases comercials, com ara el Grup Serra; la resta va de la seva butxaca.

Segons la planificació que ha fet Jopela d'aquesta «excursió», dia 9 arribaria a Xile; i l'endemà prepararia l'equip, faria les darreres compres i retrobaria els amics. Dia 11 serà la sortida de Punta Arena a l'Antàrtida, en un vol que dura vuit hores. Ja seria dia 12 quan arribàs al camp de Patriot Hills. Els dos dies següents els dedicaria Jopela a la preparació d'equips.

Dia 15 de novembre està prevista la sortida en avioneta cap al campament base del Vinson. En ser-hi haurà de menester tres dies per aclimatar-se. Si tot va molt bé, el dia 19 sortirà a muntar el camp número 1; el 20, el número 2; el 21, el número 3; per arribar a dia 22, el gran dia, amb la pujada al cim Vinson. Del dies 23 al 29 es produiria el viatge de tornada d'aquesta marató.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris