algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Breus

• TRASPÀS

Sarraute L'escriptora francesa Nathalie Sarraute, pionera del corrent literari francès «nouveau Roman» i guardonada l'any 1982 amb el Gran Premi Nacional de les Lletres, va morir despús"ahir al seu domicili de París a l'edat de 99 anys. Nascuda el 18 de juliol de 1900 a la ciutat russa de Ivánovo al si d'una família d'intel·lectuals jueus, Sarraute assentà a partir de 1939 les bases del «Nouveau Roman», moviment que revolucionà l'escriptura novel·lística amb la seva obra Tropismes. Entre els màxims representants d'aquest corrent també figuren Michel Butor, Alain Robbe"Grillet i Claude Simon. EFE.

• EXPOSICIONS

A Romania Una vuitentena de pintures, dibuixos, escultures i ceràmiques de mestres de l'art com Picasso, Miró, Dalí, Ponc, Tharrats o Guinovart integren l'exposició «Before Miró, after Dalí», que s'inaugurà dimarts al Museu Nacional d'Art de Romania, a Bucarest, organitzada per la Generalitat de Catalunya. «Before Miró, after Dalí» presenta una selecció dels creadors d'aquest segle que seran reconeguts com a clàssics i els que representaran en el futur els moviments estilístics i les tendències consolidades d'aquests cent anys, des del Modernisme o el Noucentisme fins a les avantguardes o l'Informalisme. EFE.

• LLENGUA

Reconeixement La Federació d'Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR) ha iniciat una campanya per aconseguir el reconeixement oficial del català a Europa. La federació reclama que el català, com a llengua parlada a quatre estats europeus (Espanya, França, Itàlia i Andorra) aconsegueixi «plena normalització lingüística mitjançant una nova llei de política lingüística». EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris