lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

David Nash duu a Gianni Giacobbi l'art ecològic de ressuscitar la natura

C.C. Palma.
L'obra de David Nash ja es va poder veure a Palma ara fa quatre anys, a la Galeria Gianni Giacobbi. La mostra que avui s'inaugura a la mateixa sala no difereix gaire del que aleshores conegué el públic mallorquí: al llarg d'aquest temps, Nash ha continuat emprant la fusta com a essència i llenguatge del seu art, un art ecològic basat en la ressuscitació de la matèria morta.

Les peces són realitzades amb troncs de fustes diverses. Sigui de roure, faig, eucaliptus o sequoia, sempre procedeix d'arbres «malalts» que l'artista recull i tracta de reviure amb procediments naturals. Un cop comprovat que no n'obtén resposta positiva, l'artista sotmet la matèria al procediment artístic, una altra via ecològica per tornar a la vida la natura.

El procediment implica, sovint, la crema controlada de la fusta, o també la talla. Però el principal, segons explicà l'artista, és la contribució que la peça mateixa fa al procés: «en fer l'escultura tenc una actitud artística, però el treball vertader el fa després la pròpia peça, té canvis en els quals jo no interferesc». Per això mateix, conscient de la diversa energia que desprèn la fusta, un cop ha donat per tancada la seva tasca, la deixa amb la seva activitat pròpia fins a dos anys.

Punt important és la tria d'una o altra fusta, amb les connotacions que cada tipologia comporta i que es manifestaran en la morfologia l'obra resultant: Nash recupera la idea de la mitologia celta que cada arbre representa alguna de les qualitats de l'home.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris