algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
16°

Bunyols i vi, clavells i serenates avui vespre amb «les Verges»

Ells canten i elles fan bunyols. Ells compren clavells per a elles i elles vi dolç per a ells. És la màgia de la tradició i la llegenda la que fa que cada any les pastisseries i floristeries tenguin més clientela del què és habitual.

El motiu, la festa de «Les Verges», celebrada a les illes la vigília de Santa Úrsula.
Serà aleshores quan els pastissers elaborin bunyols amb la recepta que només ells coneixen. La crema, la xocolata i la nata són els farcits més emprats per aquesta massa feta de pasta de choux, encara que són molts els que opten pels tradicionals bunyols de pasta fregida.

L'altra part de la festa està dedicada a elles. I és que els enamorats, marits, pretenents i també amics acostumen a comprar un "o si es vol i es pot un ram" de clavells de color vermell, que simbolitzen l'amor "o la passió, depèn com es miri.

Així doncs, avui vespre serà l'hora de fer aflorar els sentiments i quan els enamorats, si volen berenar bunyols i vi, hauran de cantar serenates a les noies igual que fan les tunes, en romàntiques escenes sota el balcó.

Malgrat que els propietaris de pastisseries asseguren que aquest tipus de dolç en les seves varietats "ja sigui de pasta fregida o de choux", té sortida durant tot l'any, sembla ser que es nota una major demanda en la revetlla de la diada de «les Verges». En qualsevol cas, el que sí tenen clar els pastissers és que els clients que segueixen la tradició exigeixen que la massa dels bunyols sigui de qualitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris