algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

«El Hereje» aporta a Miguel Delibes el Premi Nacional de Narrativa 1999

L'autor considera el guardó com un indici de la «modernitat» de la seva obra

99644

L'autor celebra el 79è aniversari amb el guardó.

L'escriptor i acadèmic Miguel Delibes va guanyar ahir el Premi Nacional de Narrativa 1999, atorgat anualment pel Ministeri de Cultura a la millor novel·la escrita en qualsevol de les llengües espanyoles. Dotat amb dos milions i mig de pessetes, el guardó arriba a mans de Delibes gràcies a la seva darrera obra, El Hereje, novel·la ambientada al Valladolid del segle XVI amb la qual Editorial Destino ha venut ja més de 300.000 exemplars.

El mateix Delibes, que va celebrar el premi tot passejant per la ciutat de Valladolid, explicà que tardà tres anys a escriure l'obra i confessà que considera El Hereje com una obra de «final de carrera». Va declarar, així mateix, estar molt il·lusionat i satisfet per aquest reconeixement, en el qual descobreix l'indici que, tot i la seva edat «no està passat de moda» i que El Hereje és «un bon llibre d'actualitat». El narrador també considerà el Premi Nacional com un regal «indicadíssim» pel seu 79è aniversari, que va celebrar diumenge passat.

El Premi Nacional de Narrativa que li ha estat concedit completa el llistat de guardons que ja ha rebut Delibes, entre ells el Príncep d'Astúries, el Nacional de les Lletres i el Cervantes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris