algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Breus

? ART

Santiago Rusiñol El Centre de Cultura de Sa Nostra acollí ahir la presentació del llibre Santiago Rusiñol. Des de les Illes, realitzat per l'especialista Margalida Casacuberta. El volum, que va ser presentat ahir per l'editora i pel conseller d'Educació i Cultura, Damià Pons, és un recull de textos inèdits del pintor català, apareguts a la premsa periòdica de l'època, que parlen sobre la seva estada a les Balears. Els escrits, datats entre 1893 i 1920, constitueixen la història de la relació entre Rusiñol i Mallorca, plasmant el vincle de l'artista amb l'Illa a través de les seves cròniques de viatge. Santiago Rusiñol. Des de les illes ha estat coeditat per la Universitat de les Illes Balears i Publicacions de l'Abadia de Montserrat. La seva autora és també la comissària de l'exposició «Els jardins de l'ànima», que es pot visitar al Centre de Cultura de Sa Nostra fins al proper dimecres. DdB.

Warhol envaeix el Guggenheim El Museu Guggenheim de Bilbao reuneix des d'ahir una selecció de cinc-centes obres de l'artista nord-americà Andy Warhol. La mostra, retrospectiva d'un dels artistes més influents de les darreres dècades, palesa l'exploració que Warhol realitzà en tots els mitjans de producció cultural, encara que sigui majoritàriament conegut per les serigrafies «pop» que realitzà als anys 60, amb imatges d'objectes extrets de la vida quotidiana i dels ídols de Hollywood. L'exposició, que podrà visitar-se a Bilbao fins el gener del 2000, acull principalment obres procedents de museus i col·leccions privades d'arreu del món, realitzades des de la dècada dels 50 en diverses tècniques i disciplines, com la pintura, el cinema, la música i la moda.EFE.

? LITERATURA

Robatori de 46 joies editorials Un total de 46 llibres antics de gran valor, entre ells 15 incunables, van desaparèixer de la Biblioteca de la Universitat Jagiellona de Cracòvia. La relació de llibres que falten s'ha pogut establir mitjançant un inventari realitzat arran de la recent sustracció d'una edició original de Revoluciones de los cuerpos celestes, de l'astrònom Nicolás Copérnico. La revisió del fons de la biblioteca polonesa desvetllà que ja havien desaparegut 15 inclunables "anteriors a 1500", així com 32 volums d'obres dels segles XVI, XVII i XVIII.

? EXPOSICIONS

Homenatge a Octavio Paz La passió que sentia Octavio Paz per l'art i el diàleg que establia entre l'art i la poesia es posen de manifest a les dues exposicions inaugurades ahir per María José Paz, viuda del Premi Nobel, a la seu de la Fundació Círculo de Lectores. Unides sota el lema «Diálogos entre arte y poesía», les exposicions «Figuras y figuraciones» i «De la palabra a la mirada», de temàtiques diferents però reflectiment d'aquella passió per l'art, la Fundació Círculo de Lectores, Círculo del Arte, Galaxia Guttenberg i la Fundació Octavio Paz de Mèxic reten homenatge a l'escriptor. «Figuras y figuraciones» és el fruit del «diàleg profund i intens» entre les dotze capses"collage realitzades per María José Paz i els poemes escrits per Paz inspirat en ella i mostra «l'enteniment i l'enamorament total» d'ambdós, segons apuntà la viuda de l'escriptor mexicà. Nous d'aquests poemes, escrits com un homenatge a l'esposa, romanen encara inèdits.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris