algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

El nou Conservatori ja és una realitat

El nou centre inicià ahir les classes de música tot i estar en obres, segons criticà l'alumnat

70370

Les classes de dansa ja han començat.

Pere Bota.

Alumnes desorientats enmig de passadissos "solitaris al matí i estibats a l'horabaixa" amb renou de martells i taladradores de fons era la imatge que oferia ahir l'acabat d'estrenar Consevatori, ubicat a la carretera de Sóller. El primer dia de funcionament del centre es caracteritzà per la confusió dels seus usuaris, que cercaven les aules amb una mena de plànol a les mans, tot escoltant alguna nota de violí que sonava a la llunyania i un olor de cremat barrejat amb el vernís de la fusta.

El protagonisme fou durant tot el dia compartit entre els alumnes i les dones de la neteja, enfeinades per treure una vegada darrera l'altre la pols dels miralls i fregar el terra dels banys i les aules per deixar-les com una patena. «Cal enllestir-ho abans que els alumnes comencin a desfilar pels passadissos. Els lavabos i l'auditori "ara per ara inacabat" són els espais més bruts a causa de les contínues obres», comentaren Isabel i Yolanda, dues assistentes de la neteja.

Fou a partir de les 16.00 hores quan el nou Consevatori mostrà la cara que lluirà durant tot l'any. Al·lots i al·lotes, grans i petits acudiren al centre per iniciar les seves classes de l'horabaixa "de grau elemental i grau professional".

Els alumnes que volen especialitzar-se ja no hauran d'estudiar fora de les Illes i ho faran amb els cursos de grau superior, que per primer pic s'imparteixen als matins. Segons explicà el cap d'estudis, Joan Roig, a l'horabaixa un total de dotze grups iniciaven la classe de Llenguatge Musical i Instrumental. Per contra, les classes de dansa, (clàssica, contemporània i espanyola) no han pogut començar perquè faltava col·locar els miralls. «Es tracta d'un primer contacte amb les aules i el professorat. Les classes s'iniciaran demà "avui per al lector", quan estigui tot preparat», declarà una de les professores.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris