lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Troben a Sibèria un mamut de 20.000 anys d'antiguitat

L'han traslladat al futur Museu del Fred, on es guarda des de fa anys el cap de l'animal

Un mamut de 20.000 anys d'antiguitat va ser exhumat diumenge passat a Sibèria (Rússia) i, protegit per la capa del sòl gelat que l'envolta, transportat a la ciutat de Khatanga, segons va indicar ahir el cap de l'expedició francorussa que ho va descobrir, Bernard Buigues. L'expedició Mammuthus va ser organitzada per l'associació francesa «Cercles Polars expedicions» amb la col·laboració de científics russos.

Kharkov mamut denominat així en honor dels descobridors locals del animal, va ser col·locat a Khatanga, a 250 quilòmetres del lloc en el qual va ser descobert, en un «congelador natural», una cova cavada en el permafrost (sol permanentment gelat). Es tracta del lloc en què estarà el futur «Museu del fred», on les restes de l'animal seran analitzades pels científics. El cap del mamut es troba ja en el lloc des de fa una sèrie d'anys. L'any passat, l'expedició no va aconseguir extreure tot el cos del animal arran de l'arribada precoç de l'hivern.

Kharkov no és el primer mamut que els científics extreuen de la seva tomba polar. Nou exemplars havien estat trobats fins al present, entre 1799 i 1977, i quatre d'aquests estan més o menys sencers. No obstant això, el seu estat de conservació no és bo i no contenen teixits cel·lulars que poden ser analitzats genèticament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris