nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

El cafè Es Pinzell torna a obrir les portes a la «Poesia sense fronteres»

Un cartell realitzat per Maria Carbonero anuncia la programació d'enguany

101594

Cartell de Maria Carbonero que anuncia la programació.

Com ja va fer l'any passat, el cafè bar Es Pinzell es prepara per acollir en els propers mesos la visita de «Poesia sense fronteres», un cicle de recitals poètics organitzat pel Pen Club català juntament amb el centre Cultural Capaltard per als mesos d'octubre, novembre i desembre. En la iniciativa, que arriba enguany avalada per l'excel·lent acollida de què gaudí l'any passat, també hi col·labora la comissió de Cultura del Consell de Mallorca.

El programa d'aquesta edició ha estat ja anunciat amb els cartells realitzats per a l'ocasió per Maria Carbonero, amb els quals la pintura de l'artista mallorquina, caracteritzada per un estil intencionadament multicultural i multiracial, posa el seu gra d'arena per a aquesta tombada de fronteres.

El cicle arrancarà el proper dimecres de la mà de Francesc Parcerisas, que acostarà a Es Pinzell la poesia de Seamus Heaney. El seguirà, també dins del mes d'octubre, el crític Gabriel de la S.T. Sampol amb una selecció de composicions de Hildegarda de Bingen, dia 28. El 18 de novembre la deïdora serà Maria Rosa Llabrés, que recitarà poemes lírics de l'antiga grècia. El cicle es tancarà el 2 de desembre amb la poesia de Cavafis, que arribarà amb la veu d'Antoni Avellà i Bartomeu Garcés.

Un dels atractius més destacats del cicle és que els poemes seran doblement recitats, un cop en la seva versió original i després traduïts al català, en un sistema que dóna la mateixa transcendència a l'expressió en llengua originària del poeta com a la traducció. «Poesia sense fronteres» repeteix així l'experiència que va ser iniciada l'any passat, quan fou posada en marxa conjuntament pel Pen Club i el Centre Cultural Capaltard. La iniciativa, llavors consagrada a poesia barroca portuguesa, poesia contemporània sueca, poetes britànics, poesia contemporània francesa i poesia àrab i persa, sorgí amb l'objectiu prioritari de combatre la imatge que la catalana és una cultura tancada i reivindicar"la en la seva obertura a les millors obres de la literatura universal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris